Stroke 2019

 

4–5 februari

Nu erbjuder vi återigen dig och ditt stroketeam möjlighet att utvecklas för att nå er fulla potential. Under två dagar får du ta del av innehållsrika föreläsningar som berikar och breddar din kunskap om strokevården. Talare med stor yrkeskunnighet ger dig ökad vetskap om konsekvenser efter stroke, såväl fysiska som psykiska. Lyssna till kunniga talare inom branschen som delar med sig av erfarenheter och konkreta råd för att uppnå bästa möjliga vård samt hur den kan anpassas till patientens individuella behov. Du får möjlighet att damma av och fräscha upp dina färdigheter om hjärnans anatomi och du får ta del av det senaste inom forskningsfältet. Ta chansen att lyssna till självupplevda erfarenheter av stroke och hur vägen tillbaka kan se ut.

Vårt mål med konferensen är att du ska få såväl ny som fördjupad kunskap och växa i din yrkesroll. Vi vill ge dig och ditt team förutsättningarna som krävs för att kunna erbjuda patienterna den bästa möjliga strokevården.

Ur programmet:

  • Ta del av det senaste inom strokeforskningen för att berikas och utvecklas i din yrkesroll
  • Kognitionskunskap – så stödjer du självständighet hos strokepatienter
  • Lär dig mer om neglekt – så upptäcker du i ett tidigt skede för att behandla så fort som möjligt
  • Praktikfall – inspireras av arbetsplatsen som har prisats för sin goda strokevård

Vi är stolta att presentera:

Erik Lundström, överläkare i neurologi och medicinskt ledningsansvarig, strokeavdelning 85, Akademiska sjukhuset.

Birgitta Johansson arbetsterapeut på Danderyds sjukhus hjärnskaderehabilitering, slutenvård. Hon har deltagit i ett stort projektarbete på Danderyds sjukhus för att inventera och implementera evidensbaserade metoder gällande kognitiv rehabilitering.

Kim Randrup, ordförande strokeföreningen Stockholm med personliga erfarenheter av stroke.

Beata Terzis, leg. psykolog och med.dr disputerad vid Karolinska Institutet inom området kognition och demens i vilket hon har mångårig erfarenhet såväl forskningsmässigt som kliniskt.

Mats Hogmark, specialist i allmänmedicin och distriktläkare på en landsbygdsvårdcentral utanför Falun.

Linda Regnander och Kristina Uppman arbetar båda som sjuksköterskor på strokeenheten Aleris Bollnäs sjukhus.

Varmt välkommen till Stroke 2019!

Anmäl dig här