Idrottsläraren 2019

25-26 september

Nu är det dags för årets upplaga av konferensen för dig som undervisar i idrott! Under två dagar får du tillsammans med branschkollegor lyssna till föreläsningar som inspirerar dig i yrkesrollen som idrottslärare. I en kombination av teori och praktik får du konkreta tips på upplägg och aktiviteter som du kan applicera direkt i din undervisning samt idéer för friluftsaktiviteter utifrån din skolas resurser. Erfarna talare delar med sig av sin kunskap om hur du anpassar undervisningen för att utmana högpresterande elever och stöttar de som inte har samma kunskap. Ta del av en praktisk genomgång av digitala verktyg som berikar idrottsundervisningen och damma av dina färdigheter inom bedömning och betygsättning. Missa inte din chans att lyssna till Tobias Karlssons inspirerande föreläsning som ger dig såväl nya insikter som en energifylld danslektion som ger dig energi resten av dagen!
Vårt mål med konferensen är att bidra med inspiration och kunskap för att du ska kunna uppdatera din undervisning. Med teoretiska föreläsningar och praktiska inslag vill vi ge dig två innehållsrika och lustfyllda dagar där du får med dig inspiration och idéer för ditt vidare arbete.

Ur programmet:

 • Ta del av konkreta förslag för att utveckla din idrottsundervisning
 • Så berikar du idrottslektionerna med digitala verktyg
 • Bli säkrare i din bedömning och betygsättning
 • Ta del av kreativa tips för att lyckas med friluftsundervisningen på din skola
 • Dansa och lyssna till en inspirerande föreläsning om att följa sina drömmar!

Vi är stolta att presentera:

 • Patrik Mårdh, entusiastisk idrottslärare som brinner för att få elever och andra att röra sig! Han har varit idrottslärare i 12 år och jobbar på Viktor Rydberg Vasastan.
 • Robert Nygren, förstelärare och lärare i ämnet idrott och hälsa. Han står bakom hemsidan Idrott och hälsa Huddinge som syftar till att implementera kursplanen för idrott och hälsa i Huddinge kommun.
 • Helena Pihl, förstelärare i idrott och hälsa för årskurs 7–9 på Bodals skola på Lidingö. Hon har bland annat arbetat fram stöd för ”Språk- och kunskapsutvecklande arbete i idrott och hälsa” för Skolverket.
 • Tobias Karlsson, professionell dansare och koreograf sedan 1999. Han har medverkat i 15 säsonger av Let´s dance i Sverige, Norge och Danmark.
 • Anna Nygren, livsstilspedagog med lång erfarenhet av att arbeta med elevers livsstilsfrågor. Med en bakgrund som både gymnasie- och grundskollärare och med arbete inom specialpedagogik och elevhälsa väcktes intresset med elevernas livsstil.
 • Maria Mattsson, undervisningsråd på Gymnasieenheten, Skolverket och ansvarar för Sveriges dansarutbildning. Hon var ordförande i svenska idrottslärarföreningen 2008-2012 och har medverkat som ämnesexpert under framtagandet av nya styrdokumentet Gy2011.
 • Rami Aro, legitimerad lärare i ämnet idrott och hälsa och ordförande i Svenska Idrottslärarföreningen. Han kommer att dela med sig av kunskaper och erfarenheter kring undervisning i friluftsliv och utevistelse.

Varmt välkommen till Idrottsläraren 2019!

Anmäl dig här