Hem- och konsumentkunskapsläraren 2019

18 – 19 november

Det är dags för årets upplaga av vår uppskattade konferens för dig som undervisar i hem- och konsumentkunskap! Träffa kollegor från hela landet och ta del av innehållsrika föreläsningar som bidrar till att du växer i din yrkesroll. Lyssna till hur du kan lägga upp undervisningen så att ett hållbarhetsperspektiv genomsyrar alla delar av hem- och konsumentkunskapen. Du får ta del av ett föredrag som ger dig större säkerhet för att uppnå en rättvis och korrekt bedömning och du får prova på att skapa en egen lärandematris. Få praktiska förslag på hur du kan utforma lektioner som engagerar eleverna i frågor om privatekonomi. Du får dessutom ta del av aktuell forskning och nya rön från branschen. Ta chansen att lyssna på en inspirerande föreläsning som tar avstamp i den bästsäljande boken Happy Food! Lyssna på en av författarna och lär dig mer om hur kosten påverkar vårt mående.
Vårt mål med konferensen är att ge dig inspiration, nya kunskaper och nyttiga erfarenhetsutbyten! Vi vill att du ska komma tillbaka till arbetet med ny energi som resulterar i givande undervisning och nya pedagogiska arbetssätt.

Ur programmet:

  • Undervisning som genomsyras av hållbar utveckling – så lyckas du!
  • Ta del av lektionsupplägg som kan få eleverna att intressera sig för privatekonomi
  • Så uppnår du en korrekt och rättvis bedömning i hem- och konsumentkunskap
  • Sambandet mellan kost och lycka – lyssna och inspireras!

Vi är stolta att presentera:

Representant från WWF (Världsnaturfonden), den internationella organisationen arbetar för att skydda vår planet och bevara den biologiska mångfalden.

Sara Sjöstedt, förstelärare i hem- och konsumentkunskap och svenska på Alléskolan i Floda. Sara har länge arbetat för att utveckla och tydliggöra lärande och bedömning för eleverna.

Maria Hagblad, hem- och konsumentkunskapslärare i Sala kommun sedan 30 år som arbetar mycket med bild- och filmstöd. Hon driver HK-bloggen på Vallaskolan sedan 2009 och driver en YouTubekanal.

Henrik Ennart, flerfaldigt prisbelönad vetenskapsjournalist på Svenska Dagbladet och författare till uppmärksammade böcker om mat, åldrande, livsstil och hälsa.

Karin Höijer, lärare, forskare och lärarutbildare med inriktning på hem- och konsumentkunskap. Hon är utbildad i Uppsala och verksam vid Högskolan Kristianstad.

Karin Hjälmeskog, docent i didaktik och arbetar vid Uppsala universitet, institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier. Hon har en hushållslärarexamen och har arbetat cirka 15 år som lärare i hemkunskap, därefter läste hon vidare och doktorerade.

Varmt välkommen till
Hem- och konsumentkunskapsläraren 2019

Anmäl dig här