Hem- och konsumentkunskapsläraren 2018

 

5 – 6 november

Hållbarhet genomsyrar den moderna HKK-undervisnigen – hur får vi eleverna att reflektera kring sina egna miljö- och hälsovanor? Vad bör eleverna veta om sina rättigheter som konsumenter? Och vilka verktyg kan du som lärare använda dig av för en effektiv undervisning i hållbar utveckling? Under två välfyllda dagar kommer du få konkreta tips och erhålla material för din undervisning. Därutöver fördjupar du dig inom lektionsplanering, specialpedagogiska frågor, bedömning och betygssättning samt erhåller en inblick i den senaste forskningen inom näring och hälsa! Det väntas ett spännande program med aktuell input och undervisningsinspiration för både dig som ny deltagare och för dig som deltagit tidigare.

Ur programmet:

  • Så kan du undervisa i hållbar utveckling! Ta del av undervisningsmetoder och skolmaterial!
  • Hur kan HKK-undervisningen skapa en tillgänglig lärmiljö för samtliga elever?
  • Lär dig mer om hållbar konsumtion och konsumenträtt
  • Hur planerar vi lektionerna för att underlätta bedömningen? Ta del av konkreta verktyg!
  • Portionen under tian – inspirationsföreläsning med Hanna Olvenmark!

Lyssna till:

Hanna Olvenmark, dietist och grundare till bloggen Portionen under tian.
Germund Sellgren, projektledare Lärande för hållbar utveckling, WWF Sweden
Andrea Friedl, folkhälsonutritionist vid Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin
Cecilia Lindblom, leg. lärare i HKK, universitetslektor vid Institutionen för kostvetenskap,
Umeå universitet
Eva-Lisa Andersson, hushållslärare och specialpedagog
Sara Sjöstedt, förstelärare i hem- och konsumentkunskap och svenska på Alléskolan i Floda
Maria Nyquist, beteendestrateg på Konsumentverkets Forum för miljösmart konsumtion