Ögonsjukvård 2019

6-7 Februari

Vi öppnar på nytt våra dörrar till vår konferens inom ögonsjukvård. Under två kunskapstäta dagar uppdaterar du dig inom aktuella ämnen som stamcellsbehandling av torr AMD, tolkning av OCT-bilder och behandling av torra ögon. Du ökar dina kunskaper om glaukom och får en fördjupning i sjukdomens bedömning och medicinska behandling. Vi kommer också titta närmare på möjliga kirurgiska ingrepp och laserbehandlingar samt tolkning av papill-OCT i samband med glaukom. Därutöver behandlar vi frågorna om hur livsstilen påverkar ögonhälsan och hur vi bör äta för att minska risken för ögonsjukdomar. Nytt för i år är en föreläsning om diabetes som ger dig en djupare förståelse för sjukdomen och de drabbade patientgrupperna.

Vårt mål med konferensen är att du under två informativa dagar uppdaterar och fördjupar dig i aktuella ämnen inom ögonsjukvård. Du får verktyg för att i ditt dagliga arbete kunna känna dig tryggare i din yrkesroll och kunna bedöma och behandla ögonsjukdomar på bästa sätt. Konferensen ska ytterligare ge dig möjlighet att hämta inspiration från kollegor inom branschen

Ur programmet Ögonsjukvård 2019:

  • Glaukom – fördjupa dig i aktuella behandlingsmetoder!
  • Livsstilens betydelse för ögonhälsan – har vitaminpiller någon betydelse?
  • Torr AMD – lär dig diagnostisera de olika stadierna!
  • Hur kan vi diagnostisera och behandla torra ögon?
  • Ta del av patientfall och öva dig på tolkning av OCT- och papill-OCT-bilder!

Vi är stolta att presentera:

Hammurabi Bartuma, med. dr., specialistläkare inom oftalmologi vid S:t Eriks Ögonsjukhus. Disputerade 2011 inom tumörgenetik och forskar nu inom stamcellsbehandling av torr AMD på Karolinska Institutet och S:t Eriks Ögonsjukhus.
Marcelo Ayala, med dr., överläkare, Karolinska Institutet, docent, Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet, ögonkliniken – Skaraborgs Sjukhus i Skövde
Mikael Rydén, professor och överläkare i Internmedicin/Endokrinologi på Institutionen för medicin på Karolinska Institutet och Karolinska universitetssjukhuset.
Fredrik Källmark, med. dr., leg. optiker, klinikchef, Källmarkskliniken, Sveriges enda specialistklinik för torra ögon.
Lis Forslund, leg. läkare, specialist i ögonsjukdomar, näringsspecialist. Lis arbetar på Eyecenter Stockholm och Läkargruppen Capio Örebro.
Manoj Kakar, överläkare vid kliniken för vitreoretinala sjukdomar på S:t Eriks Ögonsjukhus i Stockholm. Hans specialistområde är kirurgisk retina.
Anders Bergström, leg. läkare, med.dr., specialist i ögonsjukdomar, katarakt- och glaukomkirurg.

Varmt välkommen till Ögonsjukvård 2019!

Anmäl dig här